Repúbliques Bàltiques

Tres meravelles del Patrimoni Universal

Atrapades per una història apassionant i rodejades de veïns poderosos, les tres Repúbliques Bàltiques encara viuen sota l’eufòria de la llibertat. I és que Estònia, Letònia i Lituània tot just fa 15 anys que es van independitzar d’una URSS que estava a punt de desaparèixer. Enrere quedaven més de mil anys d’ocupacions estrangeres, des dels víkings suecs, fins als comunistes de l’antiga Unió Soviètica, passant pels prínceps de Kiev, els cavallers de l’Ordre Teutònica, els comerciants de la Lliga Hanseàtica, els cavallers Portaespases, els reis de Polònia, els grans ducs de Lituània, els tsars de Rússia, els alemanys de Prússia Oriental i els nazis del Tercer Reich. Però, com acostuma a passar sovint a tots els països que tenen una història complicada, el seu patrimoni cultural és excepcional. Precisament això és el que va reconèixer la UNESCO a mitjans dels anys noranta quan va declarar el centre històric de les tres capitals Patrimoni de la Humanitat. L’arquitectura medieval de Tallinn és única al nord d’Europa, les construccions gòtiques, renaixentistes i barroques de Vílnius van inspirar als arquitectes de mig continent i la col·lecció d’edificis d’Art Noveau de Riga és una de les millors del món.

1r Dia – Barcelona – Vílnius.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Vílnius, via Frankfurt. Després d’aterrar a la capital de Lituània dinarem i tot seguit començarem a conèixer la ciutat tot passejant pel casc antic. Veurem la Catedral, contemplarem la Torre de Gediminas, símbol del país, l’església de Santa Anna i entrarem a la Universitat Antiga. Acabades les visites ens adreçarem a l’hotel on estem allotjats i soparem.

2n Dia – Vílnius – Trakai – Vílnius.

Després d’esmorzar anirem a Trakai, antiga capital del regne de Lituània. Aquesta ciutat històrica, situada en un bell paratge de més de 30 llacs, amaga l’antiga residència dels reis i els ducs del país, que visitarem. Passejarem pel parc d’Uzutrakis Manor i després de dinar a un restaurant local coneixerem la Capella de la Porta de Dawn que conserva la pintura renaixentista de la Madonna de Vílnius, la Catedral de Sant Pere i Sant Pau i passejarem pel bohemi districte d’Uzupis, conegut per les seves galeries d’art i tallers d’artistes.

3r Dia – Vílnius – turó de les Creus – Rundale – Riga.

Després d’esmorzar a l’hotel anirem a conèixer l’anomenat turó de les Creus, situat a 12 kilòmetres al nord de Siuliai, lloc de peregrinació de catòlics lituans. Tot seguit continuarem el viatge per carretera en direcció a la veïna República de Letònia on després de dinar anirem a visitar l’interessant Palau de Rundale, construït al segle XVIII. Aquest palau, de l’arquitecte Rastrelli, és el millor exemple del barroc que es conserva a les tres Repúbliques Bàltiques. En  acabar la visita continuarem l’etapa i arribarem a la capital de Letònia. Riga, la més gran i dinàmica de les tres capitals bàltiques i de forta influència alemanya, fou fundada l’any 1158 per facilitar als comerciants alemanys de Bremen, una de les grans ciutats de la Lliga Hanseàtica, un bon port a les costes orientals del mar Bàltic.

4t Dia – Riga.

Després d’esmorzar visitarem aquesta ciutat fascinant, declarada Patrimoni de la Humanitat. Coneixerem el cor històric de Riga: la ciutat vella. Tot el conjunt està dominat per les agulles de tres grans esglésies: la de Sant Pere (la més alta), la Catedral, i la de Sant Jékab (la més senzilla). Veurem el Castell i gaudirem d’un concert d’orgue a la Catedral. Contemplarem l’anomenada Casa dels Caps Negres del segle XIV que deu el seu nom a la germandat del gremi de comerciants alemanys solters que s’hi establí durant el segle XVII, així com també els  edificis que al segle XIV acollien a comerciants i artesans de la ciutat. Dinarem durant les visites i entrarem al Museu d’Art Nouveau. Riga està considerada un dels més grans tresors  modernistes d’Europa gràcies al prolífic treball de Mikhail Eisenstein, el gran arquitecte de l’Art Nouveau a Letònia. Finalment recorrerem els carrers Elizabetes i Strelnieku per gaudir de la riquesa arquitectònica de les casones de comerciants adinerats del segle XX.

5è Dia – Riga – Jurmala – Riga.

Esmorzarem a l’hotel i visitarem l’edifici de l’Òpera de Riga. Dissenyat per l’arquitecte Ludwig Bohnstedt l’any 1863 i destruït per un incendi l’any 1882, el teatre va ser reconstruït el 1887 seguint el disseny original. Acabada la visita anirem al Mercat Central de Riga on farem un tast d’una especialitat letona i visitarem l’arquitectura de fusta del barri del mercat de Kalnciema. Després de dinar ens adreçarem a la ciutat de Jurmala, un cèlebre centre termal format per un seguit de petits nuclis de cases repartits al llarg de 15 km de costa del golf de Riga. Gaudirem d’un relaxant passeig davant mateix de les costes del Bàltic i entrarem al Museu Històric de la Ciutat. Acabades les visites retornarem a Riga on soparem.

6è Dia – Riga – Sigulda – Tallinn.

Després d’esmorzar sortirem per carretera al Parc Nacional de Gauja on farem una petita excursió. L’any 1207 aquesta zona es va repartir entre els anomenats cavallers de l’Espasa, que es van quedar les terres situades al sud del riu Gauja i l’arquebisbe de Riga, que es va quedar amb les terres de la ribera nord. Degut a les tensions entre les dues entitats, la vall del riu es va omplir de castells defensius. Continuarem el nostre recorregut fins al Castell Episcopal de Turaida, fundat l’any 1214 i abandonat al segle XVIII després de rebre l’impacte directe d’un llamp. A l’interior del castell, que ha estat completament restaurat, hi ha un petit museu. Gaudirem d’un dinar-espectacle a Sigulda i a la tarda continuarem l’etapa fins a Tallinn. Quan arribem a la capital d’Estònia ens allotjarem a l’hotel i soparem.

7è Dia – Tallinn.

Després d’esmorzar iniciarem la visita de la capital d’Estònia, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Començarem el matí a la zona de Pirita on es troba el Club Nàutic i el Centre de Navegació Olímpic, veurem l’àrea Song Fileds que acull els festivals de música de la ciutat i a continuació anirem al Parc de Kadriorg i visitarem les sales principals del Palau del tsar Pere el Gran. El nostre recorregut ens portarà a conèixer l’anomenada Torre de Margarita la Grassa, una de les antigues torres de defensa de les muralles de la ciutat construïda a mitjans del segle XIV i el conjunt de cases medievals conegut com les tres germanes. Dinarem i a la tarda disposarem de temps lliure per acabar de gaudir de la ciutat. Al vespre ens retrobarem a l’hotel

per sortir a sopar a peu a un restaurant local.

8è Dia – Acabem de conèixer la ciutat i retornem a Barcelona.

d’Art Kumu. Situat en un extraordinari edifici de l’arquitecte Pekka Vapaavuori, aquest museu és un orgull pel país i un mirall on gaudir de l’extraordinària riquesa de l’art estonià. Dinarem a un restaurant local abans de traslladar-nos a l’aeroport per agafar el vol que ens durà a  Frankfurt, on enllaçarem amb el vol a Barcelona.

Dates de sortida:13 de juliol i 3 d’agost de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 2.950.-Euros (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 735.-Euros (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols regulars de la companyia Lufthansa, classe turista.
 • Hotels de 5***** durant tot el recorregut.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’EuroVacances durant tot el viatge.
 • Visita de la ciutat de Vílnius.
 • Visita del Castell de Trakai.
 • Visita del turó de les Creus.
 • Visita de Riga amb entrada a la Catedral i al Museu d’Art Nouveau.
 • Visita de l’Òpera de Riga. Visita de la ciutat termal de Jurmala.
 • Visita del Castell de Turaida.
 • Visita de la ciutat de Tallinn, amb entrada al Palau Kradiorg i al Museu Kumu.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar