Albània i Macedònia

Joies desconegudes del Balcans

En llatí Albània significa muntanyes blanquejades per la neu. Bon nom per començar un viatge. I encara és millor l’autòcton, Shqipëria, que significa terra de les àguiles. Ambdós són una síntesi perfecta per definir un dels països més desconeguts d’Europa. Un país petit, dominat per la natura, els paisatges rurals i les muntanyes, sobretot les muntanyes. I, alhora, de marcat caràcter mediterrani, abocat a l’Adriàtic i a la gran història del continent, des de l’antiguitat clàssica fins a l’imperi otomà. Només els anys del règim comunista de línia dura d’Enver Hoxha

han aconseguit apartar Albània dels principals corrents europeus, una tendència revertida des del retorn a la democràcia l’any 1992 i la clara aposta per occident. Avui Albània és un país dinàmic, obert al turisme, farcit de jaciments arqueològics, mesquites, esglésies catòliques i ortodoxes, ciutats històriques i monuments de totes les èpoques. L’itinerari que us proposem combina el millor del país amb una visita a la veïna regió del llac Ohrid i la ciutat del mateix nom, la joia medieval i paisatgística de la diminuta República de Macedònia. Un gran viatge sense sortir d’Europa.

1r Dia – Volem a Tirana.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a una ciutat europea, on connectarem amb el vol a Tirana. Dinarem i a la tarda començarem a conèixer la ciutat visitant el Bunkart, un refugi antiatòmic de cinc pisos construït als anys setanta per acollir a la cúpula política i militar en cas d’un eventual atac nuclear. Quan acabem la visita anirem a instal·lar-nos a l’hotel per sopar i descansar.

2n Dia –Tirana – Krujë – Tirana.

Avui dedicarem el matí a conèixer la capital d’Albània. Començarem el recorregut panoràmic a la plaça Scanderbeg, on veurem la Mesquita d’Ethem Beu, l’Òpera, la Torre del Rellotge, l’edifici del Museu Nacional i diversos ministeris. Visitarem el santuari sufí de Bektashi i després dinarem. A la tarda ens traslladarem a la veïna localitat medieval de Krujë, un dels centres de resistència contra els otomans més importants d’Albània. Visitarem el mercat i el museu a l’heroi nacional del segle XV Gjergj Kastrioti Scanderbeg i després retornarem a Tirana.

3r Dia –Tirana – Durrës – Berat.

Després d’esmorzar començarem l’etapa amb direcció a Durrës, un dels ports més importants de l’Adriàtic. Quan arribem visitarem el Museu Arqueològic, les muralles medievals i les restes de l’amfiteatre romà del segle II. Acabada la vista continuarem l’etapa fins a Berat (UNESCO). Dinarem en ruta a una bodega i a la tarda visitarem la localitat. Durant el recorregut entrarem a la Ciutadella, veurem les esglésies ortodoxes i el museu d’icones d’Onufri, i passejarem pels antics barris de Mangalemi i Gorica. Quan acabem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

4rt Dia – Berat – Ardenica – Vlorë – Sarandë.

Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer el Monestir d’Ardenica, construït al segle XIII sobre un antic temple dedicat a la deessa Artemisa. Continuarem l’etapa creuant la ciutat portuària de Vlorë, on l’any 1912 es va proclamar la independència d’Albània de l’Imperi Otomà. Dinarem al Parc Nacional de Llogara i a la tarda visitarem la fortalesa otomana d’Ali Pacha, situada a la badia de Palermo. Finalment arribarem a Sarandë, una bonica ciutat costanera des d’on es pot veure l’illa grega de Corfú. Ens instal·larem a l’hotel i al vespre gaudirem d’un sopar amb espectacle folklòric a la fortalesa de Lekursi.

5è Dia – Sarandë – Butrinto – Ull Blau – Gjirokastër.

Aquest matí anirem a visitar el recinte arqueològic de Butrinto (UNESCO), una ciutat grecoromana habitada fins època medieval. Dinarem a la ciutat costanera de Ksamil i a la tarda continuarem l’etapa fins la misteriosa surgència de l’Ull Blau, d’on es diu que neix l’aigua més pura d’Albània. Finalment arribarem a Gjirokastër (UNESCO), una antiga localitat que ha conservat intacte la seva arquitectura otomana. Visitarem la ciutadella de la ciutat i gaudirem de les vistes sobre les muntanyes que envolten Gjirokastër. Quan acabem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

6è Dia – Gjirokastër – Permet – Korçë.

Després d’esmorzar a l’hotel sortirem a passejar pels evocadors carrerons del centre històric de Gjirokastër. Entrarem a alguna de les antigues cases fortificades dels segles XVIII i XIX i després deixarem la ciutat. Tot travessant un paisatge muntanyós de gran bellesa arribarem a Permet, on es fabriquen aiguardents i licors. Dinarem a un restaurant de la zona i després continuarem l’etapa fins el remot poblet de Leusa, conegut per la interessant església ortodoxa de Santa Maria, del segle XVIII. Finalment arribarem a Korçë, on ens allotjarem i soparem.

7è Dia – Korçë – Bitola – Heraclea Lynkestis – Ohrid.

Començarem el matí passejant pel centre històric de Korçë. Ens aturarem a visitar el Museu Nacional d’Art Medieval, conegut per les seves icones, i després anirem a conèixer la catedral ortodoxa. Finalment entrarem al basar otomà, situat en un magnífic edifici del segle XIX. A continuació ens dirigirem a la frontera amb la veïna Macedònia. La primera parada que farem passada la frontera és Bitola, una interessant localitat d’influència otomana situada a tocar de la frontera amb Grècia. Durant la nostra passejada pel famós carrer de Shirok Sokak veurem els edificis més emblemàtics de Bitola, com la Torre del Rellotge, les mesquites i el basar otomà. Dinarem i a la tarda anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Heraclea Lynkestis, fundada

pel pare d’Alexandre Magne. Veurem les termes, el teatre i les restes de diverses basíliques bizantines i després ens arribarem a la bonica població d’Ohrid, on estarem allotjats.

8è Dia – Ohrid – Sant Naum – Ohrid.

Començarem el matí visitant Ohrid (UNESCO). Durant la nostra visita de la ciutat, coneguda com la Jerusalem dels Balcans, coneixerem els racons més interessants del centre espiritual de Macedònia, que compta amb 365 esglésies, una per cada dia de l’any. També veurem les restes del teatre romà i la Universitat de Plaosnik, on al segle IX es va inventar l’alfabet ciríl·lic. Dinarem i a la tarda coneixerem el Monestir de Sant Naum, especialment interessant per les seves pintures. En acabar la visita retornarem a Ohrid.

9è Dia – Ohrid – Vevcani – Elbasan – Tirana.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a conèixer Vevcani, un pintoresc poblet de muntanya amb només 2.000 habitants autoproclamat república independent. Acabada la visita retornarem a Albània. Ens aturarem a dinar a la localitat d’Elbasan i a la tarda visitarem la seva interessant ciutadella, construïda al segle XV pel Mehmet el Conqueridor. Finalment arribarem a Tirana. Al vespre sortirem a sopar a un bon restaurant.

10è Dia – Tirana – Barcelona.

Disposarem d’una estona de temps lliure i a mig matí ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a una ciutat europea, on connectarem amb el vol a Barcelona.

Dates de sortida: 5 juliol, 2 d’agost i 4 octubre de 2019.

Preu per persona en habitació doble:

Juliol i Octubre: 1.995.-€ (IVA inclòs).

Agost: 2.220.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 255.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols regulars de la companyia Lufthansa o Alitalia, classe turista.
 • Estada a hotels de 3*** a Gjirokaster i de 4**** la resta del viatge.
 • Pensió completa durant tot el viatge, excepte el dinar de l’últim dia.
 • Servei  de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Tirana.
 • Visita de Krujë.
 • Visita de Durrës.
 • Visita de Berat.
 • Visita del Monestir d’Ardenica.
 • Vista del jaciment arqueològic de Butrinto.
 • Visita de Gjirokastër.
 • Visita de l’església de Leusa.
 • Visita de Korçë.
 • Visita de Bitola.
 • Visita del jaciment arqueològic d’Heraclea Lynkestis.
 • Visita del monestir de Naum.
 • Visita d’Ohrid.
 • Visita de Vevcani.
 • Visita d’Elbasan.
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar