Croàcia

Creuer per la costa de Dalmàcia

1r Dia – Volem a Dubrovnik (UNESCO) i arribem a la ciutat més espectacular de l’Adriàtic.

Presentació a l’aeroport de Barcelona on trobarem el guia d’EuroVacances que ens acompanyarà durant tot el viatge. Sortida del vol a Viena, on enllaçarem amb el vol a Dubrovnik. Recollirem l’equipatge i tot seguit ens traslladarem a l’hotel. Aquesta tarda pujarem amb telefèric fins al turó de Srd, des d’on gaudirem de la millor panoràmica de Dubrovnik i de l’illa de Lokrum. Des del cim també es veuen les muntanyes frontereres amb la veïna Bòsnia-Herzegovina així com tota la regió de Konavle, la més meridional del país. Tot seguit baixarem al carrer de Stradun, el més animat de la ciutat, i disposarem de temps lliure al centre històric fins a l’hora de sopar a l’hotel.

 

2n Dia – Visitem Dubrovnik i embarquem a bord del veler Barbara, reservat exclusivament pel grup d’Eurovacances. A la tarda naveguem davant les muralles de Dubrovnik i arribem al Parc Nacional de Mljet.

Esmorzarem a l’hotel i visitarem aquesta ciutat croata, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dubrovnik, que durant gairebé 500 anys va ser la capital de la república del mateix nom, disposava d’una flota mercant i d’un cos diplomàtic que només es podia comparar amb el de la totpoderosa Venècia. Fou construïda de manera planificada durant el segle XIII i dins l’antic recinte urbà que protegeixen les torres i muralles del segle XIV s’hi troben nombrosos conjunts monumentals. Destaquen el Palau Sponza, edificat entre 1515 i 1522, el Palau del Rector, de finals del segle XV i, sobretot, la Catedral de l’Assumpció, del segle XVIII. Completarem la visita d’aquesta interessant ciutat recorrent el camí de ronda de les muralles, probablement un dels conjunts defensius medievals més ben conservats del continent. En acabar la visita gaudirem d’una mica de temps lliure, i ens retrobarem de nou a l’hotel per traslladar-nos al port i embarcar al Barbara, un magnífic veler que ens acollirà durant les properes set nits. Aquest vaixell començarà la seva singladura per les costes del mar Adriàtic tot passant davant les imponents muralles de Dubrovnik. Gaudirem de les magnífiques vistes de la costa mentre degustem un dinar lleuger i a la tarda continuarem la navegació rumb al Parc Nacional de Mljet, situat a la meitat oest de l’illa del mateix nom. Durant l’època romana Mljet era el lloc de descans dels ciutadans més rics de la veïna Salona, que van omplir l’illa de luxoses vil·les, de les quals encara se’n conserven algunes restes arqueològiques. En arribar a l’illa de Mljet fondejarem davant la petita població de Pomena i gaudirem d’un sopar mariner a bord.

 

3r Dia – Creuer. Fem una excursió pel Parc Nacional de Mljet i visitem la pintoresca població emmurallada de Korčula, on va néixer Marco Polo.

Pensió completa a bord. Aquest matí visitarem el Parc Nacional de Mljet, que protegeix una zona costanera i terrestre de 31 km². Bona part de la superfície del parc està recoberta de boscos que s’estenen fins a tocar la costa, dotant a les badies del litoral d’un paisatge de gran bellesa. Durant l’excursió farem un passeig per un entorn de bosc mediterrani fins al llac de Veliko Jezero, on agafarem una llanxa que ens durà fins l’illa que domina el llac. Desembarcarem per veure el monestir benedictí de Santa Maria, del segle XII, i després farem un curt passeig per acabar d’assaborir aquest entorn tan singular. En acabar la visita tornarem a embarcar a la llanxa i navegarem fins l’extrem occidental del llac, on refarem el camí a peu fins al port de Pomena.

Retornarem al vaixell per dinar i a la tarda reprendrem la navegació per les aigües de l’Adriàtic rumb a la pintoresca localitat de Korčula, capital de l’illa del mateix nom. Aquesta localitat emmurallada és una de les poblacions medievals més ben conservades de tota la Mediterrània. Durant el passeig que farem tindrem ocasió d’apreciar l’insòlit traçat urbà del nucli històric de Korčula i passarem davant la casa on l’any 1254, segons algunes teories, va néixer el cèlebre comerciant i viatger Marco Polo.

Disposarem de temps lliure per passejar tranquil·lament per Korčula i al vespre sortirem a sopar a un dels restaurants de la ciutat.

 

4t Dia – Creuer. Arribem a l’illa de Vis i gaudim de les aigües cristal·lines de la costa de Dalmàcia. A la tarda passegem per la població de Komiza.

Esmorzarem a bord i iniciarem la navegació rumb a l’illa de Vis. Aquesta illa, que fins l’any 1989 va ser una base militar tancada al turisme, és la més apartada de la costa continental de Croàcia. Vis va assolir una certa rellevància històrica durant la Segona Guerra Mundial, quan el futur mariscal Tito la va convertir en el centre de comandament d’operacions de la resistència partisana a l’ocupació alemanya. Actualment, però, l’illa és més famosa per la bellesa paisatgística del seu entorn muntanyós i la varietat de platges i badies de les seves retallades costes que no pas pel seu passat militar. Quan arribem fondejarem a una de les idíl·liques cales de la costa sud i disposarem de temps per banyar-nos a les seves cristal·lines aigües.

Dinarem a bord i tot seguit el vaixell continuarà la navegació rumb al port de Komiza, un encisador poblet de pescadors dominat per una interessant torre veneciana. Ens arribarem tot passejant al Monestir de Sant Nicolau, situat sobre un bonic entorn dominat per vinyes i arbres fruiters, ens perdrem pels estrets carrerons del centre històric i ens acostarem a l’Església de Nostra Senyora dels Pirates. També disposarem de temps lliure per seure a alguna de les terrasses del port i gaudir de l’animat ambient mariner de Komiza. Sopar a bord.

 

5è Dia – Creuer. Naveguem fins l’espectacular Gruta Blava i visitem Vis, l’evocadora població que dóna nom a l’illa.

Esmorzarem a bord abans de començar la navegació rumb a Bisevo, una petita illa situada al sud-oest de Vis. El seu substrat calcari, molt procliu a la formació de cavitats d’origen càrstic, ha generat un relleu perforat per multitud de coves de diferent bellesa i recorregut, entre les quals destaca l’anomenada Gruta Blava. El millor moment per visitar aquesta gruta és al matí, quan els raigs solars entren directament fins al fons de la cova i generen un espectacular efecte de llums i colors d’extraordinària bellesa plàstica. Acabada la visita retornarem a bord i navegarem de retorn a l’illa de Vis. Fondejarem a una de les cales de la costa nord i disposarem de temps per banyar-nos tranquil·lament.

Dinarem a bord i a la tarda continuarem la navegació fins al port de Vis, la localitat que dóna nom a l’illa. Tan bon punt arribem començarem un passeig pels tranquils i evocadors carrers del front marítim. Durant el recorregut passarem pels barris de Kut i Luka, veurem la torre veneciana i ens arribarem fins al Monestir de Sant Jerònim, situat a la península que protegeix el port antic. Aquells que tinguin més ganes de caminar també podran arribar a les restes de la torre britànica de Torjun, del segle XIX, construïda sobre el turó que domina l’accés a la badia de Vis. Sopar a bord.

 

6è Dia – Creuer. Naveguem fins l’illa de Hvar i coneixem la bonica població que dóna nom a l’illa, considerada una de les joies de l’Adriàtic. A la tarda fem un recorregut fins a Stari Grad i veiem l’antiga parcel·lació grega (UNESCO) que domina els camps de l’interior.

Pensió completa a bord. Aquest matí navegarem fins al port de Hvar, la ciutat més gran de l’illa del mateix nom. Aquesta població, una de les més visitades de la costa croata, és cèlebre pel magnífic tresor monumental que guarden les seves muralles. L’època d’esplendor de Hvar va ser durant el període venecià, quan els governadors i nobles de l’illa van decidir convertir el seu port en punt d’escala obligada pels vaixells que feien la ruta d’Orient. Durant el nostre recorregut pel centre històric passarem per l’antiga llotja, passejarem pels bonics carrerons del centre històric i entrarem a la Catedral renaixentista de St. Esteve. Aquells que ho desitgin poden pujar al castell medieval que domina el poble, des d’on es pot gaudir d’una vista extraordinària sobre l’arxipèlag de les illes Pakleni. Quan acabem la visita retornarem a bord del vaixell i dinarem.

A la tarda agafarem un autocar per començar un recorregut per l’interior de l’illa. Durant el trajecte veurem la curiosa parcel·lació grega que domina el paisatge agrícola de l’illa, prou singular com per ser inclosa a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Finalment arribarem a Stari Grad, l’antiga capital de l’illa de Hvar. Fundada al segle IV aC amb el nom de Pharos, Stari Grad destaca per l’excel·lent conservació del centre històric, on cal destacar l’església barroca de Sant Esteve, l’església paleocristiana de Sant Joan i l’antiga residència fortificada d’origen medieval del poeta local Petar Hektorovic. Acabada la vista retornarem a la localitat de Hvar on el vaixell passarà la nit fondejat davant la ciutat antiga. Sopar a bord.

 

7è Dia – Creuer. Arribem a l’illa de Brac i visitem la platja de Bol, la més famosa de Croàcia. A la tarda continuem la navegació fins a Split, la segona ciutat del país.

Pensió completa a bord. Aquest matí deixarem l’illa de Hvar per posar rumb al nord, vers la propera illa de Brac. El nostre punt de recalada serà la platja de Bol, amb tota seguretat la més famosa del país. Aquesta platja, coneguda amb el nom de Zlatni Rat, que significa el corn d’or, és cèlebre per l’extraordinària formació peninsular en forma de lletra V de la seva línia de costa. Desembarcarem amb la llanxa pneumàtica del vaixell i disposarem de temps lliure per banyar-nos en aquest indret tan especial.

Dinarem a bord i continuarem la navegació rumb a Split. Durant el trajecte encara tindrem temps de fondejar en alguna de les boniques badies de la costa de Brac i gaudir d’un altre bany. Finalment arribarem a la ciutat de Split, la segona ciutat més important de Croàcia i una de les més dinàmiques de l’Adriàtic. Atracarem al port i disposarem de temps lliure. Aquells que ho desitgin podran pujar al mirador de Marjan i gaudir de les millors vistes de la ciutat antiga. Al vespre anirem a sopar a un dels restaurants de la ciutat.

 

8è Dia – Creuer. Coneixem Split (UNESCO) i passegem per la localitat medieval de Trogir (UNESCO).

Esmorzarem a bord i tot seguit sortirem a conèixer la ciutat antiga. Durant el recorregut ens centrarem en les restes del Palau Diocesà, de principis del segle IV, els murs exteriors del qual han actuat durant segles com a muralles de la ciutat. Tal i com tindrem ocasió de veure tot el centre històric de Split és, de fet, a l’interior de l’antic palau. D’aquesta manera, les restes romanes es barregen amb les construccions posteriors d’època medieval i moderna, formant un insòlit conjunt de bellesa extraordinària considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dels molts monuments conservats destaca la Catedral de Sant Duye, que ocupa l’antic mausoleu de Diocesà, el peristil situat a la cruïlla entre els antics cardo i decumanus, el Temple de Júpiter, convertit en l’Església de Sant Joan, i sobretot els antics magatzems subterranis del palau, que també visitarem.

Dinarem a bord i després continuarem la navegació fins a Trogir, una de les joies més espectaculars del patrimoni medieval de Croàcia. Tot el casc antic de la població, considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es situa a un illot protegit per les muralles defensives dels segles XIII i XV. Durant el passeig entrarem a la Catedral de Sant Llorenç, de la qual destaca la seva interessant portalada romànica del segle XII, i tindrem temps per pujar al campanar per gaudir de les millors vistes de Trogir. També veurem l’interessant conjunt d’edificis medievals de la plaça Major i ens arribarem a l’Església de Sant Domènec, del segle XIV. Aquesta nit gaudirem d’un sopar especial de comiat a bord amenitzat amb música tradicional de Croàcia.

 

9è Dia – Coneixem la Catedral de Sibenik (UNESCO), visitem els llacs del Parc Nacional de Plitvice (UNESCO) i arribem a Zagreb, capital de Croàcia.

Aquest matí, després d’esmorzar a bord, ens acomiadarem del vaixell i ens traslladarem amb autocar a Sibenik. Aquesta ciutat, que s’estén pels vessants de les muntanyes dàlmates com un gran amfiteatre obert al mar, es caracteritza pels seus estrets carrerons i palaus d’estil gòtic i renaixentista. A Sibenik destaca sobretot, la Catedral de Sant Jaume, que visitarem. Aquest magnífic edifici, considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, representa la culminació de l’esperit humanista del Renaixement. En acabar la visita continuarem la ruta cap al nord fins al Parc Nacional de Plitvice.

Dinarem a un restaurant local i a la tarda visitarem aquest parc nacional, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Plitvice protegeix un sistema lacustre connectat per cascades espectaculars que flueixen des de feixes de travertí poblades pels boscos més densos del país. Durant el recorregut remuntarem els diferents llacs gràcies a una espectacular combinació de ponts, camins i passeres de fusta que s’apropen als salts més bonics. Finalment recorrerem els darrers quilòmetres fins a Zagreb on soparem i ens allotjarem.

 

10è Dia – Visitem Zagreb, la capital del país i retornem a Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i visitarem, tot passejant, la ciutat de Zagreb. Estratègicament situada al bell mig de les rutes que connectaven l’Adriàtic amb Europa Central pot presumir d’una llarga història medieval. D’aquells temps, encara es poden veure les restes de les muralles que defensaven els primers habitants de la ciutat. Tot i això, el que més crida l’atenció del visitant són els edificis dels segles XVII i XVIII, època en què l’arquitectura barroca va reformar completament l’antiga fisonomia medieval de la ciutat. Iniciarem el passeig a la plaça barroca del virrei Josip Jelacic, des d’on continuarem fins la propera Catedral de l’Assumpció. Seguirem la nostra visita cap a l’Església de Sant Marc, del segle XIII, tot passant per alguns dels carrers més tradicionals i més animats del barri antic. Més endavant també veurem la façana de l’església jesuítica de Santa Caterina, del segle XVII. Dinarem a l’hotel i a la tarda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Viena, on connectarem amb el vol a Barcelona. Arribats a la ciutat comtal donarem per acabat aquest viatge del que esperem que puguin guardar un gran record.

Dates de sortida: 13 de juny i 1 d’agost.

Preu per persona en habitació doble: 3.665.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 695.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Austrian Airlines, línia regular, classe turista.
 • Estada a hotels de 5***** a Zagreb i Dubrovnik.
 • Creuer privat de 7 nits a bord del vaixell tradicional,
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels i al vaixell.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Dubrovnik.
 • Visita del Parc Nacional de Mljet.
 • Visita de Korčula.
 • Visita de Komiza.
 • Visita de la Gruta Blava a Bisevo.
 • Visita de Vis.
 • Visita de Hvar i Stari Grad.
 • Visita de la platja de Bol.
 • Visita de Split.
 • Visita de Trogir.
 • Visita de la Catedral de Sant Jacob a Sibenik.
 • Visita del Parc Nacional de Plitvice.
 • Visita a peu de Zagreb.

Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.